Bekijk hier de laatste nieuwtjes
27
april
2021
Word jij onze nieuwe jeugdtrainer?...
Word jij onze nieuwe jeugdtrainer? neem dan contact op via tvjo@khowm.be ... 
27
maart
2021
Transfernieuws fanion UPDATE
De 20-jarige Nicolas Daels is de vierde transfer voor... 
19
maart
2021
TAKEAWAY Footrestaurant
Het Coronavirus en de bijhorende veiligheidsvoorschriften zorgden...

2/08/2016 - Vrouwen vol ambities


Los van een hele hoop jeugdploegen en een mannenploeg op hoog niveau, brengt HOWM dit seizoen ook zomaar eventjes 4 vrouwenploegen in stelling. Met 62 actieve speelsters neemt de dameswerking dan ook een vrij grote plaats in bij de fusieclub. Waar er vorig seizoen nog 2 ploegen waren, was de interesse naar dit seizoen toe zo groot dat deze uitbreiding zich opdrong. Zo zullen er dit seizoen teams actief zijn bij de U16 in een meisjesreeks, en seniorenploegen in 2de en 3de provinciale en na de hervorming in het vrouwenvoetbal ook in 2de nationale.

Dit seizoen wordt dan ook cruciaal in de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij HOWM. Na een ongelooflijk succesvol seizoen 2015/2016, waarin een titel werd behaald in 3de provinciale en een promotie werd afgedwongen via de eindronde in 1ste provinciale, wordt dit meer dan ooit het seizoen van de bevestiging. Er zal moeten blijken of de steile vooruitgang, van 1 ploeg op het laagste niveau bij de opstart 4 seizoenen geleden evolueren naar 4 ploegen waarvan 1 in 2de nationale komend seizoen, kan worden bestendigd. Het spreekt voor zich dat de opdracht voor onze 2de nationaler zeer duidelijk maar ook loodzwaar is: proberen om niet bij de laatste 4 te eindigen en dus het behoud afdwingen. Aangezien we amper speelsters met ervaring hebben op dat niveau, zal de kern zich wekelijks moeten overtreffen om de nodige puntjes te sprokkelen. Als we naar de toekomst toe ambitieus willen blijven en verder willen doorontwikkelen, lijkt het afdwingen van het behoud echter wel een must.

Ons team in 2de provinciale zou een zorgeloos seizoen moeten kunnen doormaken in de buik van het klassement. Gezien de versterkingen die we in de zomer gehaald hebben en amper speelsters hebben zien vertrekken, zou onze kern meer dan voldoende gestoffeerd moeten zijn om op dat niveau regelmatig puntjes te kunnen meepikken, en wie weet voor enkele uitschieters zorgen.

Ook het 3de provinciale team zou moeten kunnen profiteren van de grote en kwaliteitsvolle kern om een plaats in de subtop te ambiëren, al zullen de vele debutantes en piepjonge meisjes uiteraard regelmatig eens leergeld betalen.

De ambities zijn dus vrij duidelijk, we leggen de lat niet té hoog en zien mogelijk een overgangsseizoen tegemoet, ons redden in de nationale reeks zou al een prestatie van formaat zijn, in de provinciale reeksen mikken we iets hoger, tussen plaats 4 en 8 eindigen lijkt dan ook een realistische doelstelling. Bij de U16 tenslotte tellen er maar 2 zaken, heel veel leren en veel plezier maken, al staat plezier eigenlijk in de gehele dameswerking centraal!


Dames vol ambitie
        
     

 


‹‹Terugkeren