Vorige wedstrijd (9/08/2020 - 16:00)
AFG
KFC Wambeek-Ternat (croky cup)


Volgende wedstrijd (13/08/2020 - 19:30)
KV Mechelen


Bekijk hier de laatste nieuwtjes
29
juli
2020
Opstart voetbal uitgesteld (UPDATE)
Volgende regelingen werden door KHOWM in overleg met de  ... 
27
juli
2020
COVID-19 regeling KHOWM
De corona-pandemie blijft ons leven beheersen. Ook wij vernemen... 
26
juli
2020
Nieuwe KT bij KHOWM
Onze technische staf zal worden versterkt met Christophe  ...

9/10/2016 - (fanion) KVK Ninove - HOWM 5-0


Het was het dagje van de Wolven niet in Ninove, en dan zeker al niet de eerste 25 minuten, waar ze constant achter de feiten zaten aan te hollen. Typisch voorbeeld daarvan was de allereerste grote kans voor de thuisploeg. De bal werd vanuit het middenveld teruggespeeld naar De Brouwer, maar daarbij had men over het hoofd gezien dat De Rouck was blijven hangen. De Brouwer hield voorlopig nog het openingsdoelpunt af. Het was al Ninove dat de klok sloeg, De Meersman trapte na voorzet van links iets te zwak in om De Brouwer te verontrusten. Het volgende gevaar kwam opnieuw van dezelfde flank, ditmaal liet De Meersman er geen gras over groeien – dat zou ook nogal moeilijk geweest zijn op een synthetisch veld – en ramde de 1-0 binnen. Halverwege de eerste helft verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong, De Brouwer weerde nog wel het schot van Hellinckx af, maar de opgerukte De Wannemaeker ramde de 2-0 binnen. Pas dan konden de bezoekers tegenprikken, maar hoe! Tweemaal vlak na elkaar stond Badi aan het kanon, evenveel keer pakte thuisdoelman Monné uit met een schitterende parade.  Dit was het keerpunt van de wedstrijd, hadden de bezoekers op die actie kunnen scoren, dan had de rest van de wedstrijd er vermoedelijk anders uitgezien. Nu kon de thuisploeg de 2-0 voorsprong behouden tot aan de rust.

Na de hervatting speelden de Wolven een stuk beter en drongen de thuisploeg terug op hun eigen helft. Dat leverde echter nauwelijks kansen op, het enige gevaarlijke was een vrije trap van Bouwmeester die nipt naast ging. De thuisploeg kon nu counteren en dat deden ze dodelijk efficiënt. Ze scoorden dan ook tweemaal via de ingevallen Gaudi (3-0 en 4-0). Monné liet zijn klasse nog eens bewonderen op een strak schot van Van Keer dat in de winkelhaak leek te gaan. Wat later stond hij ook Badi in de weg toen die alleen richting doel ging. Dat in de slotminuut Van Damme de forfaitcijfers (5-0) op het bord bracht, was slechts een voetnoot. Laten we hopen dat de ruime ziekenboeg (een tiental spelers) zo snel mogelijk leegloopt.

HO Wolvertem-Merchtem: De Brouwer, Vrancaert, Bouwmeester, Quansah, Jennart (69’ Weber), Delhaye, Vandevoorde (79’ Vermeir), Wauthy, Badi, Meysmans en Van Keer.

Doelpunten: 1-0 De Meersman (16’), 2-0 De Wannemaeker (23’), 3-0 Gaudi (67’), 4-0 Gaudi (74’), 5-0 Van Damme (90’)

Gele kaarten: Jennart (24’) en Vandevoorde (51’)

 


‹‹Terugkeren