×

Algemeen

Zowel K.Wolvertem S.C., als FC Merchtem 2000 hebben een roemrucht verleden met successen en tegenslagen in de nationale en provinciale reeksen van het Belgisch voetbal.De samensmelting tot Hoger Op Wolvertem Merchtem is een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van beide clubs. De fusieclub is meteen één van de grootste clubs uit de regio, met als doelstelling één van de beste jeugdopleidingen uit Noordwest-Brabant aan te bieden.

K.Wolvertem S.C. was sinds het begin van de jaren veertig lid van de KBVB. De club had het stamnummer 3155 en geel-blauw als clubkleuren.Tussen 1976 en 1989 bereikte Wolvertem enkele keren de nationale reeksen, maar kon er nooit lang in vertoeven met degradaties als gevolg. In seizoen 2012-2013 behaalden de Wolven de kampioenstitel in de hoogste provinciale reeks en promoveerden zo naar de toenmalige 4de klasse (bevordering) waar het tot het seizoen 2015-2016 een vaste waarde was. Sinds het seizoen 2010-2011 speelden ook de jeugdploegen van Wolvertem in de interprovinciale voetbalreeksen.

Hoger Op Merchtem trad in de jaren zestig hoofdzakelijk in 4de klasse aan en in de jaren zeventig en tachtig zelfs even in de derde klasse. In 1994 ontstond de fusieclub KHO Merchtem-Brussegem, die ook proefde van derdeklassevoetbal. Maar eind jaren negentig zakte de club weg naar de provinciale reeksen en verdween het stamnummer 2242. FC Merchtem 2000 ontstond in 2000, als vervolg op KHO Merchtem-Brussegem. De club was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 9361 en had rood en zwart als clubkleuren. Vijf jaar na de stichting promoveerde FC Merchtem 2000 van vierde naar derde provinciale. In 2012 steeg de club via de eindronde naar tweede provinciale. Na twee seizoenen in tweede provinciale behaalde FCM de kampioenstitel en stootte in 2014 voor het eerst door naar de hoogste provinciale reeks. Dat ook de damesploeg naar eerste provinciale steeg, maakte het seizoen onvergetelijk. Het seizoen 2015-2016 was voor de Dames A en B overigens een topseizoen met promotie naar respectievelijk tweede klasse en tweede provinciale.

Op vrijdag 25 maart 2016 keurden de leden van de Algemene vergadering van de nieuwe fusieclub de naam, de Raad van Bestuur, het nieuwe logo en de clubkleuren goed. Het stamnummer 3155 van Wolvertem blijft behouden, waardoor de fusieclub volgend seizoen in 3de klasse amateurs VFV zal aantreden, met damesploegen in nationale en provinciale reeksen.

De jeugdploegen spelen in de interprovinciale en regionale reeksen. Het gros van de jeugd zal in het Merchtems sportcomplex Dooren spelen en het fanion-team heeft het Frans Lathouwersstadion in Wolvertem als thuisbasis.

Zowel de hoofdkleuren blauw en rood, als de nevenkleuren goud-geel en wit, verwijzen naar het huwelijk tussen Wolvertem en Merchtem. De benaming Hoger Op en de kleuren rood-wit zijn een eerbetoon aan het vroegere Hoger Op Merchtem. Het felle geel van Wolvertem werd ingeruild voor een warm goud kleurgevoel. Het logo omvat de vier kleuren en symboliseert de fusie door een rood-blauwe wolf van kop tot staart rond een goud-witte bal te laten cirkelen. De basiskleuren lopen in het logo vloeiend in mekaar over, zoals ook beide clubs in elkaar overvloeien zonder hun specifieke identiteit te verliezen. De wolf is afkomstig van het logo en de naam Wolvertem. Zijn geopende bek staat dan weer voor gedrevenheid en ambitie. De cirkelvorm refereert naar het ronde logo van FCM 2000 en symboliseert tevens de band die beide clubs smeden om samen een sterker geheel te vormen. De bal staat vanzelfsprekend centraal: voetbal is wat ons bindt. Het kroontje verwijst naar de Koninklijke status, waar K. Wolvertem SC voor verantwoordelijk is, en ook het stichtingsjaar 2016 werd verweven in het logo.

©2024 K.Hoger op Wolvertem Merchtem - Alle rechten voorbehouden - Privacy en cookie beleid
Webdesign Siteffect